kovo 21, 2012

Trečiadienio vakaras su Zarda

Fatima šiandien buvo energingai nusiteikusi maisto gamybai ir galiausiai pradžiugino mane pasakydama, kad šiandien valgysim Zarda! O tai yra mano mėgstamiausias indiškas (Fatima pyksta - pakistanietiškas) patiekalas: saldūs geltoni ryžiai su razinomis ir migdolais. Kadangi aš negaliu atsispirti jokiems saldiems skanėstams, šis man ypač patinka, nes yra subtilaus skonio, kurį suteikia kokosų pienas, trinti migdolai, razinos ir Kewra vanduo. Taigi, jeigu norite pradžiuginti savo mažuosius ir palepinti vyrą saldžia ir nekasdieniška vakariene, šis skanėstas bus pats tas. Receptas tiesiai iš pakistanietiškos virtuvės:

Jums reikės:
500ml kokosų pieno
50 gramų kokoso drožlių
2 1/5 stiklinės ryžių
2 valgomųjų šaukštų Kewra vandens (nebūtinai)
1 stiklinės pieno
1/5 stiklinės cukraus
1 saujos razinų
4 valgomųjų šaukštų trintų migdolų
4-5 kardamono sėklų
2 arbatinių šaukštelių turmeriko prieskonių arba geltonos spalvos valgomųjų dažų

Eiga:
1. Į keptuvę giliu dugnu supilkite kokosų pieną, drožles ir cukrų. Kaitinkite, kol ant paviršiaus nebeliks drožlių ir mišinys užvirs. 
2. Gerai nuplaukite ryžius ir supilkite į keptuvę. Taip pat įmaišykite migdolus, razinas ir kardamonus. Suberkite turmeriką arba geltonos spalvos dažus.
3. Atsargiai maišydami kepkite, kol ryžiai sugers didžiąją daugumą skysčio. Tuomet po truputį pilkite pieną, kol ryžiai pradės atrodyti išvirę.
4. Supilkite Kewra vandenį (praleisti, jeigu nenaudojate šio vandens).
5. Uždegtą keptuvę palikite ant mažos ugnies 5-7 minutėms pavirti garuose. Fatima sako, kad tuomet ryžiai prisipildo gero skonio ir kvapo.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą