Jums reikės:
500ml kokosų pieno
50 gramų kokoso drožlių
2 1/5 stiklinės ryžių
2 valgomųjų šaukštų Kewra vandens (nebūtinai)
1/5 stiklinės cukraus
1 saujos razinų
4 valgomųjų šaukštų trintų migdolų
4-5 kardamono sėklų
Eiga:
1. Į keptuvę giliu dugnu supilkite kokosų pieną, drožles ir cukrų. Kaitinkite, kol ant paviršiaus nebeliks drožlių ir mišinys užvirs.
2. Gerai nuplaukite ryžius ir supilkite į keptuvę. Taip pat įmaišykite migdolus, razinas ir kardamonus. Suberkite turmeriką arba geltonos spalvos dažus.
3. Atsargiai maišydami kepkite, kol ryžiai sugers didžiąją daugumą skysčio. Tuomet po truputį pilkite pieną, kol ryžiai pradės atrodyti išvirę.
4. Supilkite Kewra vandenį (praleisti, jeigu nenaudojate šio vandens).
5. Uždegtą keptuvę palikite ant mažos ugnies 5-7 minutėms pavirti garuose. Fatima sako, kad tuomet ryžiai prisipildo gero skonio ir kvapo.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą