Aną savaitę parduotuvėje prigriebiau tokią daržovę, kurios dar nebuvau ragavusi (vis tas moteriškas smalsumas) ir sugalvojau, kad reikia pabūti išradingai, paeksperimentuoti ir ką nors įdomaus iš jos pagaminti. Daržovės pavadinimas įmantrus - Swede. Išvertus į lietuvių kalbą - švedas. Bet iš tiesų čia lietuviška pašarinė ropė. Mano vyriokas iškart vyptelėjo ir sakė paršiukų maisto nenorintis. Na, bet mano ryžtas neišblėso ir puoliau į recepto paieškas internete. Ir... nieko per daug įspūdingo neradau... (O gal tik tingėjau geriau paieškoti?). Tačiau už akies užkliuvo visai neblogas ir superduper lengvas sriubos receptas:
Jums reikės:
1 pašarinė ropė
2 vidutinio dydžio bulvės
1 svogūnas (nebūtinai)
Eiga:
1. Supjaustykite daržoves vidutinio dydžio kubeliais
2. Supilkite į puodą su vandeniu, įberkite kokių tik norite prieskonių ir virkite ant silpnos ugnies, kol bulvės ir pašarinė ropė suminkštės
3. Sukrėskite viską į maišytuvą ir susmulkinkite
4. Supilkite tirštą sriubą atgal į puodą (supylus į dubenėlius paskaninau šviežios kalendros lapeliais)
(Jeigu nesate užkietėjusi dietininkė, svogūnus prieš virimą galite tame pačiame puode pakepinti ant alyvuogių aliejaus, o ne virti. Taip ši sriubytė įgaus dar geresnio skonio ir kvapo).
Taigi, kaip matot pačios (ir patys) šis receptas išties nereikalauja daug lėšų, laiko ir pastangų. O skonis puikus, ypač su skrudinta naminės duonos riekele!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą