Mano vyriokas yra užkietėjęs tradicijų ir įpročių besilaikantis jaunuolis, neketinantis pakeisti savo puikių mitybos įpročių, taigi man, kaip vienu ar kitu atveju atsakingai už jo sveikatą namų šeimininkei tenka pagudrauti ir prisotinti kasdienius mėgstamus patiekalus vitaminais. Na, arba bent jau pakeisti tuos E pilnus ir neįskaitomais ingridientais pažymėtus produktus natūraliais ir namuose pagamintais skanėstais. Viena iš neseniai atrastų mano gudrybių yra naminis kečupas. Maniškis turi įsitikinimą: "Nėra neskanaus maisto, yra tik per mažai kečupo", taigi galite įsivaizduoti kokiais kiekiais jis yra vartojamas.
Namų gamybos kečupas man patinka tuo, kad yra sodresnio skonio ir tirštesnės konsistencijos, be to, "neuždega" skrandžio. Taigi, štai jums receptas:
Jums reikės:
1/2 puodelio saulėje džiovintų pomidorų
1/4 puodelio razinų
1/4 obuolių acto
1/4 džiovintų maltų svogūnų
1 valgomojo šaukšto jūros druskos (tinka ir paprasta stalo druska)
Eiga:
Viskas labai paprasta: tiesiog supilkite visus ingridientus į maišytuvą ir gerai susmulkinkite. Turėtumėte gauti tirštoką, tamsesnę nei įprastas kečupas, masę. Skonis išties geresnis, pamatysit!
Patarimas: Aš nemėgstu griežtai laikytis receptų ir eksperimentuoju, kai tik galiu, todėl mano naminis kečupas kaskart būna pagamintas vis iš kitokių produktų. Paskutinį kartą įdėjau šviežių kalendrų, pomidorų tyrės ir užsilikusių pupelių iš skardinės. Rytiniam karštam sumuštiniui pats tas!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą